Annons:

Annons:

Passagerare tog selfie med kaparen

Kapardramat på Egypt Air igår slutade utan personskador. Mannen som kapat planet kunde gripas, men innan dess lyckades en passagerare ta en selfie på sig själv och den förvirrade kaparen.

Det var ett inrikesplan på väg från Kairo till Alexandria som kapade planet och omdirigerade det till Larnaca på Cypern. Under cirka åtta hotade han att spränga planet. På sig hade mannen det som såg ut som ett bombbälte, men som senare visade sig vara en attrapp. Till slut gav han upp och greps av polis.

Anledningen till att mannen kapade planet ska ha varit att han ville träffa sin exfru, som bor på Cypern. Mannen verkade vara förvirrad. Eller som en representant för egyptiska UD sa, enligt The Guardian:

– Han är inte en terrorist, han är en idiot. Terrorister är galna men de är inte korkade. Det är den här killen.

Innan dramat var över lyckades passageraren Ben Innes från Aberdeen i Skottland få till en selfie med sig själv och kaparen.

– Jag vet inte varför jag gjorde det, jag bara körde på och försökte hålla modet uppe i en jobbig stund. Jag tänkte att om bomben är riktig har jag ändå inget att förlora så jag tog risken att titta närmare på den, sa Ben Innes enligt The Guardian.

Ombord på planet fanns 55 passagerare och sju i besättningen.

Se Ben Innes selfie här.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019