Annons:

Annons:

Personal anklagar Aeroflot – bara smala flygvärdinnor får flyga

Flygvärdinnor på Aeroflot anklagar flygbolaget för att diskriminera personalen. Bara smala får flyga, enligt anklagelserna.

Tidigare i ett år skrev 400 kabinanställda på Aeroflot i ett brev till president Putin om den diskriminering de ansåg sig utsatta för. Två flygvärdinnor stämde dessutom flygbolaget. Flygvärdinnorna hävdade i sin stämningsansökan att depå grund av sin vikt hade blivit omplacerade  från långa flygningar till kortare och sämre betalda rutter. I och med omplaceringen hade flygvärdinnorna enligt stämningsansökan gått miste om inkomster och status, skriver SVT och hänvisar till The Guardian.

På en presskonferens tidigare i veckan berättade en av flygvärdinnorna, Jevgenia Magurina, att hon blev omplacerad eftersom hon inte uppfyllde flygbolagets nya krav på hur kabinpersonalen ska se ut. Hon hävdade att medarbetarna blir fotograferade, vägda och mätta under förevändning att nya uniformer skulle beställas, och att över 40 år med mer än storlek 44 blir omplacerade till sämre flygningar.
Enligt en fackligt representant för Aeroflot har 600 medarbetare berörts förändringarna, uppger SVT.

Vid presskonferensen medverkade också två personer som är medlemmar i ett offentligt råd knutet till bolaget. De sa att en av många åtgärder för att förbättra företagets anseende är att inte ha överviktig personal, och de ansåg vidare att flygvärdinnorna skulle vara tacksamma att arbetsgivaren brydde sig om deras hälsa.

– Aeroflot är ett premiumbolag och ett skäl till att folk väljer flygbolag är personalens utseende, sa de.

Aeoroflot, som förnekar flygvärdinnornas anklagelser, skriver i ett uttalande att de två medlemmarna i rådet framträdde på eget initiativ och gav uttryck för sina personliga åsikter.
De två flygvärdinnorna kommer att överklaga domen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019