Annons:

Annons:

Piloterna har 40 sekunder på sig att stoppa felet

Boeings egna simulatortester visar att piloterna bara har 40 sekunder på sig att agera mot sensorfelet som tros har lett till två dödliga flygkrascher med Boeing 737 Max. Det uppger insatta källor till New York Times.

Vid simulatortesterna har det fel som tros ha lett till Lion Air-kraschen i Indonesien i höstas återskapats. En enda sensor slutar att fungera, vilket sätter igång en mjukvara som trycker ner nosen på planet för att undvika överstegring. När det sker har piloterna bara 40 sekunder på sig att stoppa och slå av det automatiska systemet – efter det går det inte att stoppa den störtdykning som följer, skriver New York Times. Att systemet var så kraftfullt ska ha överraskat piloterna som gjorde testerna, uppger källorna.

Piloter som flugit planet har överlag inte fått utbildning i systemet och vid Lion Air-kraschen finns det tecken på att de inte visste vad de skulle göra när planet började störta.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA