Annons:

PLAY börjar flyga mellan Arlanda och New York via Keflavik

Det nystartade isländska lågprisflygbolaget PLAY börjar flyga från Stockholm Arlanda (ARN) från och med 31 mars. New York, tre ytterligare städer i Nordamerika samt Reykjavik är nya destinationer som erbjuds från Arlanda. – Vi har sett en stor efterfrågan på prisvärda flygresor mellan Arlanda och Nordamerika, framför allt till New York. I en tid när många personers privatekonomi är pressad av stigande priser vill vi vara ett prisvärt, flexibelt och tryggt alternativ, säger Birgir Jonsson, vd på PLAY Airlines i ett pressmeddelande.

Det isländska lågprisflygbolaget PLAY startade upp sin verksamhet mitt under coronapandemin och började flyga sommaren 2021. Sedan dess har flygbolaget etablerat nya rutter över stora delar av Europa och Nordamerika. PLAYs primära målgrupp är unga som reser för att hälsa på familj och vänner eller som åker på nöjesresor.
– Efter pandemin är vi mer sugna än någonsin på att få se världen på nytt. Vi på PLAY vill göra resande tillgängligt för så många som möjligt och hoppas att fler unga kan få till en semesterresa eller ett besök hos familjen, säger Birgir Jonsson.

Birgir Jonsson, vd på Play.


Från den 31 mars trafikerar PLAY Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Stewart International Airport (SWF), via mellanlandning på Keflavik International Airport (KEF), fyra gånger i veckan. Även destinationerna Boston, Baltimore, Toronto och Reykjavik är tillgängliga för resenärer från Arlanda.

10 kommentarer

  1. Marcus Andersson, Ticket.se: Alltså rent krasst börjar PLAY egentligen flyga ARN-KEF egentligen? Att skriva att dem flyger Arlanda-New York är något missvisande, då skulle man tex kunna säga att Qatar Airways börjar flyga Arlanda-Melbourne eller Lufthansa Arlanda-Rio de Janeiro om man sedan skriver "Via Doha" Via Frankfurt" osv... Rubriken är ju egentligen PLAY börjar flyga Arlanda-Reykjavik
    • Travel News: Du har absolut en poäng, men det framgår i texten att det ingår en mellanlandning. Och jag tror att de flesta av Travel News läsare känner till både PLAYs och Icelandairs affärsmodell.
  2. Stefan: Jag öppnade den här nyheten eftersom det stod Arlanda - New York vilket var helt fel. Man börjar flyga till Keflavik och inget annat. Klart vilseledande rubrik!!
    • Travel News: Det var starka känslor i dag, men nu har vi ändrat lite rubriken för att undvika upplopp och kravaller.
  3. Rolf Johansson: Hej Viggo! En s.k. "mellanlandning" betyder att man flyger SAMMA flygplan mellan A och C via B, inte att man byter flygplan på vägen.
    • Travel News: Lär mig nya saker hela tiden här på Travel News.
  4. Peter: Fel information, borde stå: "PLAY erbjuder flygförbindelse från Arlanda till New York med ett planbyte i Keflavik". Rubriken är helt missvisande - man måste gå av planet, gå genom passkontroll etc på Keflavik.
    • Travel News: Allt kan inte stå i rubriken. Då blir det ingen artikel...
  5. R2: Gammal i gemet nu, borde veta bättre.
  6. Yonathan S: Hur mycket billigt pratar vi om här?
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024