Annons:

Annons:

Primera Air satsar på långlinjetrafik med nya plan

Primera Air ersätter dagens flygplansflotta med nya Boeing 737 Max. De nya planen banar väg för en satsning på transatlantiska flygningar.

Primera Air och Boeing har tecknat ett avtal som innebär en förnyelse av flygbolagets flotta samt en möjlighet att satsa på långdistanstrafik.

Flygbolaget skriver i ett pressmeddelande att de nya 737 MAX 9 ER ”kommer att vara Primera Airs framtida ryggrad för flygningar mellan Europa och Nordamerika”.

De nya flygbolagen kommer vidare ha en l”ägre flygstolskostnad som passar långdistansflygningar mellan Europa och USA:s östkust”, skriver flygbolaget.

– Boeing 737 MAX 9 ER kommer att vara en ”game changer” för branschen och Primera Air kommer att kunna öppna upp långdistansflygningar från Europa till USA med oöverträffad lönsamhet. Flygplanen har lägre flygstolskostnad än de nuvarande widebody-maskiner som trafikerar de transatlantiska rutterna och denna nya flygplanstyps prestanda kommer att förändra villkoren i branschen. Detta kommer att ge fantastiska tillväxtmöjligheter för Primera Air framöver och vi är mycket stolta över att vara Boeings launch customer för denna flygplanstyp säger Andri M. Ingolfsson, koncernchef för Primera Air Scandinavia i en kommentar.

Avtalet med Boeing gäller sammanlagt 20 nya flygplan, tolv som förvärv och åtta på leasing via Air Lease Corporation.

Dagens flygplansflotta består av B737-700- och B737-800-plan och flygbolaget har främst haft semestertrafik till södra Europa på uppdrag av researrangörer främst inom egna koncernen Primera Travel Group. Men flygbolaget har också startat egna linjeflygningar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019