Annons:

Annons:

Privat månturism möjlig

Rymdbolaget Space X uppger att de planerar att genomföra en resa runt månen för två betalande privatpersoner i slutet av 2018. Ännu är det inte känt vilka de två rymdresenärerna är.

IT-entreprenören Elon Musk, som leder Space X anger enligt Aftonbladet att de kommande rymdturisterna inte är från Hollywood och att de två personerna känner varandra. Vilka de är och hur mycket de har betalat är inte känt.

– Vi är glada att kunna tillkännage att Space X har fått frågan av två privatpersoner om att genomföra en resa runt månen”, meddelar företaget i ett uttalande.

Personerna uppges redan ha betalat en ansenlig summa för att få genomföra månresan. Om resan blir av blir det den första privata rymdresan någonsin.

– Liksom Apollo-astronauterna före dem, kommer dessa individer att resa i rymden, med alla de förhoppningar och drömmar som hela mänskligheten bär och med den universella andan av upptäckarglädje”, fortsätter uttalandet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018