Annons:

Annons:

Qatar Airways på väg in i italiensk bolag

Qatar Airways är på väg in i Italiens tredje största flygbolag Meridiana. Fackföreningarna fruktar massuppsägningar och den italienska regeringen vägrar gå med på Qatar Airways krav, skriver check-in.dk.

I fjol förvärvade Etihad 49 procent av Alitalia. Nu är nästa Mellanösternbolag på väg att köpa in sig i ett italienskt flygbolag. Det är Qatar Airways som visar intresse för Meridiana.

Qatar Airways har enligt check-in.dk skrivit en avsiktsförklaring med en av de nuvarande ägarna, Swiss Aga Khan Foundation, om att förvärva en minoritetsandel. Qatar Airways långsiktiga plan är dock att äga 49 procent av Meridiana.

Innan ev affär kan bli aktuell ska det italienska flygbolaget genomgå en omstrukturering som kan landa i att 900 av bolagets 1 800 anställda får gå, uppger medier i Italien och hänvisar till uppgifter från lokala fackföreningar. Qatar Airways har dessutom krävt att få landningstillstånd på flygplatserna i Pisa, Turin och Venedig, något som det italienska transportministeriet motsätter sig.

Aga Khan Foundation har de senaste åren pumpat in drygt fem miljarder kronor i Meridians för att hålla flygbolaget vid liv, skriver check-in.dk.

En kommentar

  1. Sigge: Inget nytt under Italiens sol med andra ord...
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018