Annons:

Regeringen lägger fram krispaket för 300 miljarder – inga specifika åtgärder för reseindustrin

Regeringen föreslår ett nytt system för korttidspermittering och ska ta över sjuklöneansvaret i två månader, säger finansminister Magdalena Andersson (S) vid en presskonferens. I förslaget finns också en likviditetsförstärkning och riktade åtgärder mot egenföretagare. Hela krispaketet omfattar upp till 300 miljarder kronor om alla åtgärder utnyttjas fullt ut, enligt samarbetspartierna.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) säger att företag också ska kunna skjuta upp betalningar av skatt och moms och att det ska gälla retroaktivt från 1 januari och gälla tre månader och upp till ett år.

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström säger att förslaget ska snabbgranskas av lagrådet under dagen och Magdalena Andersson uppger att det finns stöd i riksdagen för förslagen.

– Det råder inget tvivel om att Sverige ska möta detta gemensamt som ett samhälle, säger finansministern.

I förslaget finns inga direkta åtgärder för reseindustrin eller transportsektorn. Man aviserade inte heller några åtgärder för att rädda SAS, men meddelande att det kan komma längre fram i samarbete med danska regeringen. Danska och svenska staten är båda stora aktieägare i SAS.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024