Annons:

Idag ska regeringen träffa flygbranschen för lägesrapport

Med anledning av den pågående spridningen av coronaviruset bjuder Sveriges regering in representanter för flygbranschen till ett möte fredagen den 13 mars för en lägesrapport. Det framgår av ett pressmeddelande från Regeringskansliet. Travel News kommer att vara på plats och rapportera från mötet.

Syftet med mötet är att få en lägesrapport över hur coronaviruset påverkar luftfartens förutsättningar och samhällets förmåga att upprätthålla god tillgänglighet i hela landet, uppger regeringen.

”Flygbranschen upplever stora påfrestningar nu som en följd av Coronakrisen. För ett exportberoende industriland som Sverige är goda flygförbindelser och bra tillgänglighet viktigt för hela ekonomin. Därför bjuder jag in branschaktörer för att få information om hur flygets aktörer påverkas av coronaviruset”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

I flera andra länder har regeringar uppgett att olika former av stödåtgärder övervägs. EU:s statsstödsregler har gott om utrymme för statlig hjälp till företag som drabbas av coronaepidemin, sade EU-kommissionens vice ordförande med ansvar för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, i tisdags.

”Det är bäst att undvika möjliga missförstånd. Likviditetsstöd och räddningsinsatser är tillåtna under EU-reglerna”, sade hon.

Reglerna tillåter också kompensation för skador från oförutsedda händelser, som virusepidemin, enligt EU-kommissionären.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024