Annons:

Annons:

Rekordbilligt flyg 2016

Det har aldrig varit billigare att flyga från Sverige till interkontinentala flygplatser än i fjol. Det visar en undersökning gjord av prisjämförelsesajten travelmarket.se.

Från Stockholm och Göteborg har priset på en genomsnittlig flygbiljett till interkontinentala flygplatser sjunkit med 26 procent sedan 2010. Från Köpenhamn är motsvarande siffra 17 procent. Det betyder att priserna från de tre städerna nådde rekordlåga nivåer i fjol.

– Konkurrensen på marknaden för interkontinentala flygresor väntas att bli ännu intensivare under 2017. Jag räknar med att priserna på flygbiljetter kommer att sjunka även 2017. Om utvecklingen fortsätter kan priserna sjunka med upp till 10 procent, säger vd Ole Stouby från travelmarket.se.

Undersökningen gjordes med utgångspunkt från Svenskt flygprisindex. Svenskt flygprisindex har sedan 2009 varje månad kollat priser på flygbiljetter från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexiko City, New York, Rio de Janeiro, Sydney och Tokyo.

Flygpriser2016

Källa: travelmarket.se

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018