Annons:

Annons:

Resia satsar på biobränsle med Fly Green Fund

Resia har tecknat avtal med Fly Green Fund och kan nu erbjuda sina kunder att betala för att flyga på biobränsle. Första kund att nappa är Löfbergs. Dessutom kommer Resia betala för de anställdas egna tjänsteresor.

Avtalet Resia tecknat med Fly Green Fund innebär att både privat- och affärsresenärer kan välja att flyga med biobränsle. Företag kan teckna ett årsavtal där de betalar extra för att alla eller delar av företagets resor sker med biobränsle. Då får företagen också en officiell sammanställning som visar hur mycket koldioxid de har sparat på ett år.

– Vi ser det här som ett sätt för våra kunder att bidra till miljön. Sedan tidigare erbjuder vi möjlighet att klimatkompensera via Tricorona, men det här är ett annat sätt att bidra till att få ner miljöpåverkan från de resor kunderna gör, säger Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Resia.

Första kund att teckna avtalet är Löfbergs, som redan i fjol köpte de ”biobiljetter” som Malmö Aviation sålde i samband med politikerveckan i Almedalen.

– Det känns självklart för oss att vara med och driva utvecklingen av bioflygbränsle. Det är uppenbart att flygets klimatpåverkan måste minska och om vi ska få till en förändring måste vi vara så många som möjligt som samarbetar, säger Löfbergs hållbarhetsdirektör Eva Eriksson i ett pressmeddelande.

Karin Wadmark berättar att Resia tecknat ett likadant avtal för Resias egen personal.

– Varje flygresa vi gör betalar vi en avgift till Fly Green Fund. Det är samma avgift som våra kunder betalar och är baserad på hur mycket utsläpp varje resa innebär.

Hur mycket pengar blir det för Resias del?
– Det kan jag inte svara på i dag. Det får vi se i efterhand.

Har ni diskuterat detta med fler kunder?
– Nej, vi har inte haft möjlighet att göra det. Men vi har redan fått någon förfrågan i dag och vi hoppas att det blir ett stort intresse. Frågan blir mer och mer aktuell för allt fler företag.

Fly Green Fund är en ekonomisk förening som grundades förra året av Sky NRG (som ägs av KLM), organisationen Nordic Initiative for Sustainable Innovation och Karlstad Flygplats. Föreningen erbjuder medlemskap mot betalning. Pengarna man får in går till 75 procent att förse deltagarnas flygresor med biobränsle och till 25 procent att stödja lokal produktion av biobränsle. Befintliga partners är bland annat Swedavia, SAS, KLM och BRA.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019