Annons:

Annons:

Risk för storstrejk på Norwegian

Förhandlingarna mellan Norwegian och dess piloter har brutit samman och nu kan det bli storstrejk för första gången i flygbolagets historia.

Konflikten mellan Norwegians piloter och arbetsgivaren har gått så långt att medling nu troligen väntar. Kommer parterna inte överens under den processen väntar strejk och de flesta av Norwegians 62 flygplan skulle tas ur trafik, skriver NTB enligt Travel News Norge.
Piloterna protesterar mot Norwegians ökade användning av bemanningsföretag för vikarier i stället för fasta anställningar vid flygbolaget. Piloterna menar att detta påminner om den omstridda personalpolitiken i Ryanair.
– Dessa anställningskontrakt skapar en våldsam flexibilitet. Du kan sparka folk när du vill och hyra in dem, du har inget arbetsgivaransvar. Det är en våldsam urholkning av piloternas och kabinpersonalens rättigheter. Detta är verkligheten i Europa. Ska vi ha norska flygbolag i framtiden måste vi kunna konkurrera på lika villkor, säger Halvor Vatnar, ledare för Norwegians pilotförening NPF.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018