Annons:

Ryanair kritiseras för höga avgifter efter Brysseldåden

Ryanair får kritik för hur de behandlade passagerare som ville omboka sina biljetter efter terrorattentatet i Bryssel.

28 brittiska passagerare som ville hem i går från Bryssel med Ryanair, som flög från Charleroi och inte från den drabbade flygplatsen Zaventem, fick veta att de skulle behöva betala 214 pund extra per biljett för att omboka biljetten till en dag tidigare. Detta fick parlamentsledamoten Bill Esterson, Labour, att ta upp fallet i det brittiska underhuset, en del av parlamentet.

– Jag undrar om jag, genom er, herr talman, kan be ministrar att de kanske de kan ingripa och föreslå Ryanair och andra flygbolag att alla ansträngningar bör göras för att hjälpa dem som vill komma tillbaka till vårt land på ett rimligt sätt.

Enligt en artikel i Independent svarar Ryanair att anledningen till det höga biljettpriset var att det fanns så få platser kvar på flighten. En presskvinna från Ryanair säger till tidningen att deras prioritet är att hjälpa passagerare från Bryssel Zaventem, som bolaget också har flighter från.

Många belgare använder just nu hashtagen #IkWilHelpen (”Jag vill hjälpa”) på Twitter, Facebook och andra sociala medier. Tanken med hashtagen är att erbjuda människor sovplatser, alternativt att ta sig runt då kollektivtrafiken varit avstängd.

Alla flighter till Bryssel från Sverige är inställda under onsdagen enligt Swedavias pressavdelning. Hur det kommer att bli i morgon är fortfarande oklart. Den drabbade flygplatsen Zaventem är stängd. Totalt är det 18 flygningar som drabbas.

 

En kommentar

  1. Erik: Ryanair kritiseras och kritiseras..och kritiseras. Tar sällan åt sig av den, toppar ARN´s lista här i Sverige och motsvarande i andra länder. Men ändå fortsätter de vara ett av Europas största lågprisbolag. Det finns väl en anledning till det..