Annons:

Annons:

Ryanair-piloter går till Norwegian

Ryanairchefen Michael O´Leary påstod nyligen att Norwegian håller på att gå i konkurs, Enligt det norska flygbolaget beror O´Learys utspel på att närmare 140 piloter gått från Ryanair till Norwegian sedan början av året.

För några dagar sedan skapade Ryanairs vd Michael O´Leary rubriker när han påstod att Norwegians pengar håller på att ta slut och att företaget är på väg mot konkurs inom fyra-fem månader. Norweian tillbakavisade snabbt uppgifterna. Flygbolagets informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson sa till Travel News att Norwegian inte förstod vad O´Leary pratade om och att Norwegian är ett börsnoterat företag som redovisat vinst i flera år.

Nu kommer Norwegian med en förklaring till vad som kan ha legat bakom Michael O´Leary utspel, nämligen att det norska bolaget rekryterat massor av piloter från Ryanair.

– Hittills i år har vi anställt närmare 140 Ryanairpiloter. Hos oss får de fast anställning i ett Norwegianbolag och får marknadsmässiga löner, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson informationschef för Norwegian till SvD Näringsliv.

Det betyder att cirka en tredjedel av de piloter Norwegian anställt hittills i år kommer från Ryanair. Och eftersom Norwegian planerar att anställa omkring 500 piloter under 2017 och senare i år dessutom ska öppna en bas i Dublin, som ju är det irländska flygbolaget Ryanairs hemmaplan.

– Det kommer att skapa ännu fler möjligheter, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson till SvD.

LÄS OCKSÅ: O´Leary: Norwegian på väg mot konkurs

3 kommentarer

  1. Jim: Jag vet inte om detta är en så värst possitiv nyhet för Norwegians resenärer
    Svara
  2. Gammal räv inom Svensk turism: Det är skillnad att åka med en Ryanairpilot som startar rakt upp och dyker ner eller med en Skandinavisk pilot som startar och landar mjukt och behagligt.
    Svara
  3. Reko: Tarvliga, ohederliga och billiga affärsmetoder att sprida falska rykten om konkurrenter. Stärker knappast Ryanairs ställning. i den del av omvärlden som hyllar fair play!
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018