Annons:

Säljrykten runt SAS

Regeringen tittar med hjälp av Nordea på möjligheterna att sälja statens andel i flygbolaget SAS. Uppgifterna har publicerats i Affärsvärlden men regeringen vill inte kännas vid uppgifterna, enligt Dagens Industri

Svenska staten äger 17,1 procent av aktierna i flygbolaget SAS. Aktierna är värda drygt en miljard kronor. Ett investerarkonsortium bestående av ett mindre antal privatpersoner är intresserade men har svårt att få ihop hela finansieringen enligt Affärsvärlden.

– Det finns sedan flera år ett bemyndigande från riksdagen att sälja aktierna i SAS, men avyttringar ska ske på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till bolaget och marknadsförutsättningarna. Vi har ingen kännedom om de uppgifter om Nordea som förekommer i medias skriver Eva Lindström, statssekreterare hos näringsminiser Mikael Damberg i en kommentar till TT.

Lindström säger att Damberg har varit tydlig med att staten inte är en långsiktig ägare för SAS, men mer än så finns inte att säga idag, enligt henne.

Dagens Industri nämner också att staten sålde 13, 8 miljoner aktier i oktober 2016. Efter den försäljningen förband sig regeringen att inte sälja aktier under de kommande 180 dagarna. Den så kallade lock-up perioden gick ut i april i år vilket innebär att det nu är fritt fram att sälja fler aktier.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024