Annons:

Sämre resultat för Norwegian

Fler reste med Norwegian under årets första kvartal, men resultatet sjönk.

Norwegians omsättning ökade med nästan 48 procent och antalet passagerare steg med 53 procent under årets första kvartal. Men rörelseresultatet sjönk från -8,9 miljoner norska kronor till -226,1 miljoner.
– Första kvartalets rörelseresultat är det förväntade med hänsyn till stora engångskostnader i samband med investeringar i nya flygplan, integreringen av Norwegian.se och orealiserade kostnader för valutasäkring. Koncernen tar in tio nya Boeing 737-800 under året och i samband med det bildas en organisation som ska ta emot planen. Integrationen, namnbytet och migreringen till den norska IT-plattformen i Norwegian.se tillsammans med introduktionen av 13 nya rutter från Norges nya flygplats Rygge har medfört ytterligare engångskostnader. Kraftigt höjda bränslekostnader jämfört med första kvartalet i fjol har också påverkat resultatet, säger koncernchef Bjørn Kjos.
Resultatet efter skatt sjönk från -14,9 miljoner norska kronor till -210,8 miljoner.
Kabinfaktorn steg med tre procentenheter till 78 procent för norska Norwegian och med sex procentenheter till 79 procent för före detta Fly Nordic, Norwegian.se.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024