Annons:

SAS: Anmärkningsvärt varsel mot underleverantör

”Trots pågående förhandling har Unionen och SPF varslat om konfliktåtgärder, vilket är oacceptabelt.” Det skriver SAS i ett pressmeddelande angående konflikten med underleverantören Flybes strejkvarsel.

SAS skriver att det är bolagets uppfattning att även kabinpersonal och piloter hos samarbetspartners ska ha kollektivavtal. Därför har GEC, där Flybes kabinpersonal och piloter är anställda, initierat en dialog med Unionen och Svensk Pilotförening, SPF, om kollektivavtal, skriver SAS som menar att det är ”oacceptabelt” att Unionen och SPF varslat om konfliktåtgärder trots pågående förhandling.

Flybe har anlitats av SAS som samarbetspartner för regionala flygningar sedan oktober 2015. Konsekvenserna av den nu varslade konflikten kan bli att SAS tvingas lägga ner ett stort antal regionallinjer, enligt flygbolaget.

Läs också:

Pilotfacket varslar om utökad konflikt

Unionen varslar om SAS-strejk

5 kommentarer

  1. AndreasK: Som facken beter sig idag så har FACKEN har spelat ut sin roll , MAKTMISSBRUK är det enda relevanta ord jag kommer på. och härmed kommer jag också att begära utträde.
    • Anders: Så du tycker inte att det är maktmissbruk att urvattna anställningstrygghet och kollektivavtal? Bara den generella diskussionen om sänkta lägstalöner är ju ett bevis på att facken ej spelat ut sin roll.
  2. Sune: Varför ställde inte SAS kraven på FlyBe redan innan man lät dom få uppdraget? Då hade man förmodligen inte stått där man står idag. Gör om gör rätt!
    • Krister: Bra fråga!!!!!!!!!!!!!!
  3. Cc: Flybe la sitt anbud så lågt till SAS att man inte har råd att betala anständiga löner till personalen. Dessutom har FLybe anlitat en mellanhand GEC Global Employment Company, i Sverige som är ett brevlådeföretag med ett enda syfte, att betala ut lönerna till de anställda. Konflikten står mellan GEC och SPF samt mellan GEC och Unionen eftersom personalen är anställd på pappret av GEC och inte av Flybe UK som har kontraktet med SAS. Vill man idka affärsverksamhet i Sverige och inte följa spelreglerna får man problem....
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024