Annons:

SAS-personal rapporterar till Transportstyrelsen: ”Säkerheten äventyras”

SAS-anställda larmar om att bolagets sparpaket kan gå ut över flygsäkerheten. Enligt Expressen har två rapporter kommit in till Transportstyrelsen, en från piloter och en från kabinpersonal.

Rapporterna är sekretessbelagda, men en pilot som tidningen talat med säger att arbetsmiljön påverkar anställda psykiskt.

– Folk blir för bekymrade och kan inte fokusera på flygsäkerheten, utan på nedskärningar och förändringar.

Kollektivavtalet mellan Svensk pilotförening och bolaget löpte ut i mars och facket har tidigare sagt att de inte utesluter strejk.

4 kommentarer

  1. Har nu SAS slut på bränsle?: Då kanske de har fel arbete? Snittåldern hos SAS är väl typ 50+ nu efter pandemin där turordningsregler blev använt för att banta ner personalen. Alla de yngsta fick gå.... Inte konstigt de blir både trötta och mår dåligt då. Jag kan faktisk hålla med efter mina sista flygningar.... Energin är helt borta bland personalen. De verkar inte alls glada för att ha ett arbete. Tråkigt.
  2. Ingrid Oskarsson: Skrämmande! Ska åka med SAS som jag brukar snart och behöver veta att personalen mår bra och att man kan lita på säkerheten! Se snarast till att de får ett godtagbart avtal snarast och ” gulla” lite med de hårt arbetande så vi passagerare kan känns oss trygga!
  3. Anonym: Det låter oprofessionellt. Ingen pilot eller kabinpersonal hamnar i armod om de blir utan jobb. Fallskärmarna gäller även SAS-piloter och kabinpersonal. Om nu inte företagets försök att få ekonomin på fötter passar, så sök ett annat arbete.
  4. Thomas Larsson: Löjlig aspekt, samtidigt Ukraina bombas Lägg ner SAS nu Personalen har det juuu sååå hemskt