Annons:

Annons:

SASplan

SAS cashar in efter EU-beslut

SAS dömdes 2010 för kartellbildning av EU-kommisionen men domen hävdes förra året i EU-domstolen. Nu får SAS tillbaka 70,2 miljoner euro efter ett besked om att EU-kommissionen inte kommer att överklaga beslutet.

2010 dömdes SAS Cargo och SAS-koncernen för att med elva andra flygbolag ha bildat en kartell gällande flygfrakt. SAS fick 70,2 miljoner euro i böter men överklagade detta till EU-domstolens första instans, General Court. I december förra året kom beslutet att domen skulle upphävas och att böterna skulle betalas tillbaka.

EU-kommissionen har haft möjlighet att överklaga beslutet men har nu meddelat att så inte kommer att ske. Därmed kommer SAS att få tillbaka 70,2 miljoner euro, motsvarande cirka 650 miljoner kronor.

En kommentar

  1. TIBORFOTO da iMMORTALIZER: Grattis SAS! Jag bara undrar är det ngn som vet vad EU sysslar med? Med respekt för kunskap! Tibor
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018