Annons:

Annons:

SAS fortsätter att öka

Under september valde totalt 2,9 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka 115 000 jämfört med samma månad föregående år. Trafiken utvecklades positivt på samtliga geografiska områden, vilket resulterade i en ökad kabinfaktor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efter ett säsongsanpassat nätverk under sommarmånaderna, återgick vi i september till att erbjuda ett större antal avgångar på året runt-linjerna inom Skandinavien och Europa. Trafikutvecklingen var fortsatt gynnsam och ökade med cirka 3 procent.

Tillväxten fortsätter att vara störst på europalinjerna där ökningen var nästan 6 procent. Även de interkontinentala linjerna hade en positiv utveckling med en trafikökning med drygt 3 procent, trots en minskning av kapaciteten med drygt 1 procent. Även trafiken på SAS inrikeslinjer utvecklades positivt och ökade med närmare 4 procent under månaden.

– Vi gläds åt det goda gensvar vi sett från våra kunder genom ett ökat antal passagerare och en högre kabinfaktor. Jag noterar även att allt fler kunder upptäcker vårt höghastighets-WiFi som nu finns tillgängligt på 35 av våra flygplan och som bidrar till att göra livet lättare för våra frekventa resenärer, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

I övrigt rankades SAS Cargo som nummer ett i världen vad gäller fraktkvalitet av IATA Cargo iQ i augusti.

Den nominella yielden* och PASK** steg med 5 procent respektive 7 procent under september 2018 jämfört med september 2017.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019