Annons:

SAS i Europatoppen – större än Lufthansa och Air France förra veckan

SAS är bland de flygbolag i Europa som genomför flest antal flygningar för närvarande. Bolaget har för tillfället fler plan i luften än storbolag som Lufthansa och Air France, enligt nya siffror från Eurocontrol. SAS har fått se trafiksiffrorna rasa under coronapandemin, men i ett europeiskt perspektiv genomför bolaget just nu relativt många flygningar.

Under förra veckan genomförde SAS 243 resor, nya siffror från den europeiska flygövervakningsorganisationen Eurocontrol. Det är fler än stora bolag som Lufthansa, Air France och British Airways.

SAS relativt höga siffror förklaras till stor del av den stora inrikestrafiken i Norge. Den norska marknadens storlek i en tid av reserestriktioner och stängda gränser innebär också att det norska flygbolaget Widerøe förra veckan var det fjärde största flygbolaget i Europa sett till antalet resor.

Den turkiska marknaden har återhämtat sig relativt snabbt efter vårens stora nedstängningar. Förra veckan var Turkish Airlines det mest aktiva flygbolaget i Europa med nästan dubbelt så många flygningar som tvåan Ryanair.

SAS-aktien har varit en av Stockholmsbörsens mest handlade den senaste tiden efter de senaste veckornas vaccinnyheter. På måndagen faller aktien 7,2 procent efter en tid av kraftiga uppgångar.

På torsdag kommer SAS med sin rapport för det sista kvartalet i räkenskapsåret 2019/2020. Hittills under verksamhetsåret har antalet passagerarkilometer fallit med drygt 63.

Källa:di.se

Antal flygningar i Europa, v. 48

BOLAG ANTAL FLYGNINGAR
1 Turkish Airlines 608
2 Ryanair 305
3 Pegasus (Turkiet) 288
4 Widerøe (Norge) 276
5 KLM 276
6 SAS 243
7 Lufthansa 234
8 DHL Express 218
9 Air France 213
10 Qatar Airways 155
11 Iberia (Spanien) 118
12 British Airways 107

Källa: Eurocontrol

3 kommentarer

  1. Peter: I tabellen är en felskrivning. De heter Turkish Airlines
    • Travel News: Ändrat. Tack för korr.
  2. David: Vad har sådan statistik för betydelse? Ingenting, alla har det jobbigt just nu
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024