Annons:

Annons:

SAS lägger ner Växjö – då ökar konkurrenterna

SAS slutar att flyga till Växjö. Då startar Skyways en rutt från staden och Flysmaland sätter in extraturer.

SAS lägger ner sin flyglinje Växjö-Stockholm den 12 juli, enligt Smålandsposten.
– Vi hade behövt fler passagerare. Vi har haft en beläggning på under 50 procent och behöver egentligen ligga över 70 procent, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef för SAS Sverige.
Senast den 11 augusti ska Skyways starta trafik på rutten mellan Stockholm och Växjö, enligt ett pressmeddelande från flygbolaget. Linjen ska få fem rundturer varje vardag och en rundtur på söndagar.
– Med den nya linjen mellan Växjö och Stockholm stärker vi ytterliggare upp vårt linjenät på svenskt inrikes. Vi hoppas och tror att frekvensen med fem rundturer per dag måndag till fredag kommer att uppskattas av regionen då möjligheterna till ett flexibelt resande ökar, säger Peter Browall, marknads- och försäljningschef på Skyways.
Även Flysmaland reagerar på SAS nedläggningsbesked. Flygbolaget sätter in all ledig kapacitet och ökar från 46 till 70 turer i veckan mellan Växjö och Bromma, enligt ett pressmeddelande. I höstas startade flygbolaget med 30 turer i veckan.
SAS lägger också ner sina linjer till Riga och Tallinn och drar ner på antalet turer till andra destinationer.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA