Annons:

SAS om varslet: ”Chockerande brist på förståelse för läget”

Piloternas strejkvarsel får SAS ledning att rasa. Presschefen i Norge, Tonje Bjerve Sund, menar dagens beslut visar att facket föredrar konflikt framför förhandling. – De uppvisar en chockerande brist på förståelse för situationen SAS befinner sig i, säger hon till E24 och tillägger att alla anställda måste delta för att krisplanen ska fungera.

Karin Nyman, presschef i Sverige, beskriver piloternas krav som omöjliga att tillmötesgå.

– De vill ha vetorätt mot beslut som de inte gillar, men det är beslut som vd och styrelse ska fatta, säger hon till TT.

Totalt kan 900 piloter i Skandinavien gå ut i strejk 29 juni, något som enligt Svensk pilotförening skulle kunna påverka 250 flygningar och 45 000 resenärer om dagen.

2 kommentarer

  1. Anonym: Det är väl snarare SAS som föredrar konflikt framför förhandling. Om något är omöjligt att förhandla om så ser man till att komma med något som kan accepteras
  2. Roland: Hej anonym, det vore intressant att veta med vad du arbetar, inom reseindustrin eller kanske något fackligt organ då du verkar veta att det är ett envist SAS som inte vill ge efter. Eller är du numera pensionerad då din kommentar är inlagd kl. 03.41 när de flesta ligger och sover.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024