Annons:

SAS slår tillbaka mot olagliga strejker

Flygbolaget SAS tar i med hårdhandskarna efter de olagliga strejkerna i Danmark. Delar av den danska verksamheten kommer att flyttas över till de svenska och norska bolagen.

– Vi gör en resursallokering till de länder där vi har en stabilare personalsituation. Vi kan inte längre tolerera olagliga strejker som misshandlar våra kunder, säger Mats Jansson, koncernchef för SAS.
Linjerna som påverkas är Stockholm-Köpenhamn och Oslo-Köpenhamn, som nu kommer att utgå ifrån Stockholm och Oslo istället för som tidigare i stor utsträckning från den danska huvudstaden. Beslutet kommer att få effekter för den danska kabinpersonalen.
– Det kommer att bli en minskning av den danska personalen, men hur mycket är för tidigt att säga. Det kommer att ta 3-6 månader att lägga om trafiken, säger Mats Jansson.
En annan följd av strejkerna är att SAS skjuter upp presentationen av sin långsiktiga femårsplan en månad till mitten av juni.
– Läget är så allvarligt att vi vill stanna upp lite och få tid att diskutera med styrelsen och SAS ägare, säger Mats Jansson.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024