Annons:

SAS sponsrar OS-trupperna i Danmark, Norge och Sverige

SAS är ny huvudsponsor för de skandinaviska olympiska kommittéerna inför och under sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022. Med initiativet vill SAS stödja OS-trupperna i Danmark, Norge och Sverige på deras resa mot de olympiska spelen. Hur mycket pengar det handlar om framgår inte av pressmeddelandet.

Samarbetet med de skandinaviska olympiska kommittéerna som offentliggörs idag sträcker sig till 2022 och innebär ett stöd till de tre förbunden under förberedelserna samt att SAS flyger deltagarna till och från de olympiska destinationerna. De olympiska spelen är ett av flera sätt för SAS att stärka den skandinaviska rösten hemma och i världen.
– Människor måste fortsätta att mötas. Vi gör det möjligt för människor att resa till, från och inom Skandinavien och med dem förflyttar vi också våra gemensamma skandinaviska värderingar ut i världen. Hållbarhet är en mycket angelägen fråga i Skandinavien och något som vi i SAS arbetar med varje dag. Precis som för idrottarna som arbetar hårt och enträget mot ett mål, tar vi ett steg i taget mot ett mer hållbart resande så att vi kan fortsätta mötas och utmana oss tillsammans. Vårt uppdrag är att möjliggöra dessa möten på ett så hållbart sätt som möjligt, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.
I en allt mer globaliserad, digitaliserad men också polariserad värld, vill SAS betona vikten av gränsöverskridande möten för att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling i samhället i stort. Att mötas, utbyta erfarenheter och dela värderingar gör världen bättre, något som resor och flyg möjliggör.
– Klimatfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och att minska flygets klimatpåverkan är nödvändigt. Med SAS omställningsarbete mot ett hållbart resande, en modern flotta med miljöeffektiva flygplan och biobränsle till OS-destinationerna, ger SAS förutsättningar till ett mer klimatvänligt resande och deltagande för de skandinaviska olympierna, säger Rickard Gustafson i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.