Annons:

Annons:

SAS startar livsstilsbolag

Eivind Roald lämnar SAS koncernledning och blir chef flygbolagets nya livsstilsbolag där Eurobonusprogrammet är kärnan.

SAS har beslutat att separerar sitt Eurobonusprogram från flygbolagets övriga verksamhet och placera det i ett nytt bolag. Redan den 1 juli 2017 etableras därför ett nytt företag som ska ha fokus på livsstil där Eurobonusprogrammet, som har närmare 5 miljoner medlemmar, blir kärnan.

Vd för det nya företaget, som ännu inte har något officiellt namn, blir Eivind Roald som idag är koncerndirektör för försäljning och marknadsföring. Han därmed lämnar SAS koncernledning.

– Vi tror att det är rätt väg att gå att separera bonusprogtrammet så att SAS enbart kan koncentrera sig på flygtrafiken. I det nya livsstilsföretaget kan vi emellertid utnyttja all kunddata till att skräddarsy upplevelser och kundbehov. Och ju bättre Eurobonuskund du är, desto bättre erbjudande får du, säger Eivind Roald till den norska tidningen Dagens Næringsliv.

Det nya företaget ska få egna lokaler och verka på egen hand.

– Men målet är självklart att det nya företaget ska tillhandahålla tjänster som ska bidra till att stärka lönsamheten i flygbolaget, säger Eyvind Roald till tidningen.

Tjänsterna i det nya bolaget kommer ofta att bygga på samarbete med andra bolag och SAS kommer därigenom att satsa mer på att erbjuda hyrbilar och hotell i samband med flygbokningen. Men nya Eurobonus ska även fungera mer som en resebyrå som sätter ihop hela resepaket för en del kunder.

– Lufthansa har skapat ett liknande separat livsstilsföretag och deras erfarenhet är att lojaliteten till flygbolaget har ökat. Det är också vår ambition, säger Eivind Roald till Dagens Næringsliv.

Den 1 juli lämnar Annelie Nässen sin tjänst som global sales and revenue management i SAS för att ta över Eivind Roalds roll som koncerndirektör för försäljning och marknadsföring.

En kommentar

  1. Bengt Gillborg: Konkurrera mot IATA AGENTERNA! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019