Annons:

Spansk markpersonal planerar strejk den 29 juli

Om spanska fackförbund och arbetsgivare inte kommer överens under de kommande två veckorna kan turister som ska till Barcelona, Palma och flera andra spanska städer möta smutsiga flygplatser och flyg samt drabbas av kraftiga förseningar och störningar under resan, skriver Expressen.

Fackförbunden varslar om strejk för markpersonalen på samtliga statliga flygplatser.

Den 29 juli kommer 60 000 anställda som städar flygplan, checkar in resenärer vid diskar och tömmer flygplatsers sopptunnor på Spaniens statliga flygplatser att gå ut på strejk, om CCOO, UGT och USO inte kommer överens med arbetsgivarna innan dess, rapportar Rtve.

CCOO-fackförbunden meddelar att de fortfarande är öppna för förhandling om markpersonalens villkor för att ”undvika kollaps på flygplatser” under högsäsongen.

Om tusentals anställda går ut på strejk kan turister som ska till Madrid, Barcelona, Malaga, Teneriffa, Alicante, Palma och flera andra städer drabbas av stora störningar och förseningar på flygplatserna, rapporterar The Sun.

CCOO hävdar att förhandlingar pågått i över två års tid, men att arbetsgivarna fortfarande inte gått med på deras krav angående löneökning och tillägg, arbetstider, övertid och utvecklingsmöjligheter.

Resenärer som flyger med Ryanair, Iberia, Easyjet samt åtta andra flygbolag kommer att påverkas om de anställda går ut på strejk, rapporterar Rtve.

Förra veckan gick även kabinpersonalen på Ryanair och Iberia ut och varslade om strejk i Spanien i slutet av juli samt början av augusti. Ryanair-anställda vill förhandla om sitt kollektivavtal och Iberia-anställda om sin arbetssituation.

Läs mer om kommande flygstrejker här.

Kommentarer är stängda.