Annons:

plan

Spansk Norwegian-konflikt under uppsegling

Fackförbundet USO, som organiserar Norwegians spanska kabinpersonal, vill inte ingå avtal med flygbolagets spanska bemanningsföretag.

 

Det är risk att strejk eller fackliga aktioner bland Norwegians spanska kabinpersonal kan bryta ut inom de kommande veckorna eller månaderna. Skälet är en långvarig tvist om vilken avtalspart som ska representera Norwegian i Spanien när ett nytt avtal ska tecknas. Den spanska kabinpersonalen vill ingå avtal med det norska moderbolaget Norwegian Air Shuttle, medan Norwegian menar att personalen ska förhandla med det spanska dotterbolaget Norwegian Air Ressources Spain S.L. (NAR ES), Det skriver check-in.dk.

– Vi accepterar inte att förhandla med bemanningsföretaget NAR ES. Vi vill ha ett avtal med Norwegian Air Shuttle som är moderbolaget för att säkra våra jobb i Spanien men det är inte den lösningen som Norwegian har uttryckt, säger Ernesto Iglesis på USO Norwegian till check-in.dk.

Om inte Norwegian lyssnar på USO:s krav är kabinpersonalen redo att inleda konfliktåtgärder, säger Ernesto Iglesis. Oo så blir fallet drabbas flera av Norwegians linjer mellan Spanien och Skandinavien.

Hos Norwegian i Spanien tar man hotet med ro.

– Vi har haft en konstruktiv dialog med fackföreningen angående den kollektiva överenskommelsen, och det är vår förhoppning att den dialogen ska fortsätta. I Spanien är vår kabinpersonal anställd i ett lokalt företag i Norwegian-familjen och vi tycker att det är naturligt att man förhandlar på den nivån, säger Alfons Claver, Norwegians kommunikationsdirektör i Spanien, till check-in.dk.

Fackförbundet Unión Sindical Obrera (USO) organiserar Norwegians kabinpersonal på bolagets samtliga sju baser i Spanien.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024