Annons:

Annons:

Sterlingaffären orsakar bråk inom FL Group

FL Group som ska överta Sterling och Maersk skakas av motsättningar. Vd:n avgår i protest mot vad hon anser är en dålig affär och bolaget ska nu omorganiseras.

FL Groups vd Ragnhildur Geirsdóttir avgår med omedelbar verkan eftersom hon inte kan acceptera omsätndigheterna kring uppköpet av Sterling och Maersk. Geirsdóttir säger att Fl Groups styrelseordförande Hannes Smárason har handlat helt egenrådigt och att hon inte vill ta medansvar för affären.
Isländska källor menar att FL Group ska betala så mycket som 1,5 miljarder danska kronor, vilket Geirsdóttir ska anse är ett alldeles för högt pris för de ekonomiskt instabila flygbolagen, skriver Travel People Newsletter.
FL Group presenterade däremot Geirsdóttirs avgång som en följd till en omorganisation av bolaget. Bolaget skulle i fortsättningen främst syssla med investeringar och Smárason ta över vd-posten, enligt SvD. Flygverksamheten ska delas upp i två dotterbolag, men köpet av Sterling och Maersk nämndes över huvud taget inte.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018