Annons:

Strejkhot kvarstår – tidsfrist förlängs till måndag 12.01

Förhandlingarna mellan SAS och piloterna förlängs, uppger parterna på lördagen. Ny deadline för samtalen är måndag 12.00.

”Vi möts igen i morgon. Nu ska jag hem och sova, jag har inte sovit på många timmar”

Efter veckor av medling har medlarna, tillsammans med SAS och SAS Scandinavias pilotföreningar, beslutat att den av SAS Scandinavias pilotföreningar varslade strejken skjuts upp till den 4 juli 2022 12.01 CET.

SAS välkomnar i ett pressmeddelande medlarnas beslut då det fortsätter att vara företagets bestämda målsättning att nå en överenskommelse och undvika strejk. – Det är egentligen samma budskap som sist. Vi skjuter upp till måndag. Nu ska vi sova, säger Marianne Hernæs, SAS förhandlingschef på pilotområdet.

En flygstrejk väntas beröra upp mot 30 000 passagerare dagligen, enligt TT. Det handlar om mellan 200 och 250 flyg varje dag som körs av SAS-piloterna.

– Vi behöver sova, ingen har oss har sovit på jättelänge, säger SAS förhandlingschef Marianne Hernæs.

Förhandlingarna har pågått i månader. Vid 01-tiden i natt förlängdes tidsfristen en tredje gång, till klockan 11 på lördagsförmiddagen. Efter att ha förhandlat hela natten är de fortfarande inte klara och nu skjuts det alltså upp igen. Enligt förhandlingschefen går dock förhandlingarna framåt.

– Vi beklagar den här situationen som vi är i men vi försöker faktiskt allt vi kan, säger Marianne Hernæs.

Varken pilotfacken, SAS eller medlarna går in på hur nära varandra parterna är eller i vilka delar de är överens. De är dock alla överens om att de behöver sova.

– Vi möts igen i morgon. Nu ska jag hem och sova, jag har inte sovit på många timmar, säger Keld Bækkelund Hansen, ledare för fackförbundet Dansk Metal.

Kommentarer är stängda.