Annons:

Annons:

Sundström: ”Bromma har ingen framtid”

Regeringens utredare Anders Sundström är klar med sitt uppdrag. Han anser att Bromma flygplats inte behövs efter 2038.

I dag har Anders Sundström lämnat sin rapport ”Mer flyg och bostäder” till regeringen och bostadsminister Mehmet Kaplan. Hans slutsats är att Arlanda måste byggas ut med en fjärde landningsbana, vilket kan ta 20 år. När det är klart får all Brommas trafik plats på Arlanda, anser Anders Sundström.

Det nuvarande avtalet för Bromma flygplats löper ut 2038.

– Bromma flygplats har ingen framtid efter 2038. Den ägs av Stockholms stad som vill bygga 30 000 bostäder. Medborgarna kommer inte heller om 20 år att acceptera en flygplats nästan mitt inne bland växande stadskärnor. Bromma behövs inte heller när Arlanda är utbyggt, säger Anders Sundström i ett pressmeddelande.

Läs även: Ehrling: ”Vi delar Sundströms uppfattning”

Anders Sundströms rapport finns här.

7 kommentarer

 1. Charlie: Vem kan tro på honom!
  Svara
 2. Undrande: En fjärde bana på Arlanda? London Heathrow två banor. London Gatwick en bana. Hur ser passagerarvolymerna ut enligt utredningen?
  Svara
  • travel_admin: Hej Undrande, här finns lite information om passagerarvolymer på Arlanda respektive Heathrow: http://www.travelnews.se/flyg/blomstertiden-slut-for-bromma/ Daniel Hirsch, Travel News
   Svara
   • Undrande: Sannolikt handlar det mer om kapacitet avseende terminaler och logistik. Fler banor genererar också ofta ökade tax-tider. Jämförelsen med London (förutom Stansted och Luton) är att man också har ett London City Airport. Det bör finnas ett rimligt behov av en citynära flygplats för mindre flygplan i de flesta större befolkningstäta regioner.
    Svara
 3. Maria: Bygg ett snabbtåg till Skavsta och gör det mer attraktivt! Vi behöver dessutom bostäder i Stockholm och Bromma Flygplats kan sluka många bostäder istället för att nagga på alla grönområden som man gör nu. Och om man jämför Londons flygplatser och Arlanda kan man gå in på Flightradar och se hur läget ser ut - lite fler flygplan över London än Stockholm!
  Svara
  • Kajsa.: Maria! Du har absolut rätt!!!
   Svara
 4. HSJ: Sanningen år 2038 ligger nog närmare det faktum att behovet av en citynära flygplats som Bromma har ökat än mer liksom behovet av att bygga ut Arlanda flygplats än mer.
  Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

7 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018