Annons:

Annons:

Svenskt flygbolag i konkurs

Flygsatsningen AG Travel som marknadsförs under namnet Fly Lapland och bedriver trafik mellan Gällivare, Arvidsjaur och Arlanda har lämnat in en konkursansökan.

Det var för ett år sen som tio entreprenörer i Gällivare, Arjeplog och Arvidsjaur gick samman och startade AG Travel för att erbjuda flygresor på sträckan Gällivare-Arvidsjaur- Arlanda. AG Travel marknadsfördes sedan under namnet Fly Lapland.

Sträckorna har trafikerats med två dagliga turer, sex dagar i veckan, med jetflyg som tar mellan 70 och 110 passagerare. Trots en passagerarökning med 16 procent räckte det inte.

– Vi trodde vi skulle lösa det men tyvärr. Vi hade inte uthålligheten ekonomiskt. Om vi hade orkat i ett och ett halvt år till så hade vi fått snurr på ekonomin, men – vi orkade inte, säger AG Travels styrelseordförande Inger Junkka till NSD.

AG Travel/Fly Nordic var ett virtuellt flygbolag och den operativa trafiken har sköts av Nextjet som nu fortsätter att trafikera sträckorna tillsammans med Trafikverket.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018