Annons:

Annons:

Svenskt företag köper japanskt regionalflygplan

Svenska Rockton, som har specialiserat sig på regionala flygplan, köper 20 flygplan av Japanska Mitsubishi Regional Jet.

Det svenska flygplansleasingföretaget Rockton har skrivit ett letter of intent att köpa 10 MRJ90 med option på ytterligare tio flygplan. Bolaget har idag cirka 35 flygplan i flottan och är störst i branschen på SAAB 2000. I övrigt finns bland annat flygplan från Embraer och ATR i verksamheten skriver Flygtorget.

– MRJ kommer att passa utmärkt på den europeiska marknaden och klarar de buller och utsläpps gränser som finns. Den har också lång räckvidd och det skapar möjligheter att öppna nya linjer från lokala flygplatser, uttalar sig Niklas Lund, vd på Rockton.

Ursprungligen var det tänkt att flygplanet skulle bli den första regionalmaskinen tillverkad till största delen med kompositmaterial. Men flygplanstillverkaren tvingades backa från den utfästelsen och idag är cirka 15 procent kompositmaterial, i första hand delar av stjärtpartiet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018