Annons:

Annons:

Tankat: Biobränsle för 840 000 kronor

Inrikesflygbolaget BRA har för andra gången i år fått leverans av biobränsle för sina resenärers biobränsletillägg, senast till Halmstad City Airport i augusti. Allt som allt under 2018 har drygt 46 ton biobränsle tankats in i Halmstad för drygt 840 000 kronor.

BRA skapade som första flygbolag i världen en enkel lösning där varje resenär kan välja biobränsle till sin resa vid bokning. Satsningen startade i april i år.

Idag bokar cirka 1 procent av bolagets nätkunder biobränsle och allt fler företag har börjat intressera sig för de gröna avtal som BRA erbjuder för tjänsteresor. Grönt avtal innebär ett företags tjänsteresor görs med förvald mängd biobränsle.

Halmstad City Airport fick i augusti ett tillskott på drygt 40 000 liter biobränsle, något som kommer de flygplan som väljer att tanka i Halmstad tillgodo.

– Varje liter biobränsle som ersätter fossilt bränsle minskar de fossila utsläppen med drygt 2 kg koldioxid sett ur ett livscykelperspektiv – ungefär samma klimatavtryck som en hamburgare med nötkött, säger Anna Soltorp.

– Vår idé är att visa hur man kan göra skillnad genom ett aktiva val, utan att behöva sluta flyga helt. Vi vill även påverka omvärlden och få upp frågan om biobränsle för inrikesflyg på agendan.

Leveranserna av BRAs biobränsle görs av AirBP som tillsammans med BRA och Halmstad City Airport deltar i ett pågående arbete som går ut på att garantera 5 % biobränsleinblandning på årsbasis i allt flyg som tankar i Halmstad.

 

En kommentar

  1. Subscriber User: BRA jobbat!
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018