Annons:

Annons:

Ticket rapporterar minskat bokningstryck i sommar

Sommarens semesterresor domineras av resmål runt Medelhavet. Trots ett något minskat bokningstryck behåller populära Mallorca förstaplatsen som mest populära destination, följt av Kreta och Split. Fjolårets turkiska revansch håller i sig, och Alanya ökar med nästan 25 procent mot sommaren 2018. Detta visar färsk statistik från Nordens största resebyrå, Ticket.

Januari och februari är populära resebokningsmånader, då många av sommarens semesterresor bokas in.

Utbudet av resor och hotellrum är fortfarande stort, och många flygbolag och charterbolag erbjuder dessutom fördelaktiga boka tidigt-rabatter.

– Med undantag för förra årets rekordvarma sommar, då sista minuten-resorna för första gången på många år gick ner i pris, så har det vanligtvis lönat sig att boka sin sommarresa tidigt då priserna brukar stiga ju närmare sommaren man kommer. För den som inte vill riskera att fastna i ett regnigt sommarsverige är det dock fördelaktigt att solsäkra sin sommarsemester redan nu, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Hit reser vi i sommar

1.Mallorca (1)
2.Kreta (2)
3.Split (3)
4.Alanya (7)
5.Rhodos (4)
6.Cypern (6)
7.Bangkok (10)
8.New York (9)
9.Malaga (5)
10.Alicante (8)

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019