Annons:

Trafikverket ska utreda stöd till icke statliga flygplatser i Norrland

Regeringen har beslutat att ge Trafikverket i uppdrag att bereda, pröva och fatta beslut om utbetalning av stöd till icke statliga flygplatser i Norrland. Stödet betalas ut som en kompensation till flygplatserna om flygskatten inneburit ökade driftsunderskott, enligt ett pressmeddelande.

Trafikverket ska ta fram en modell för fördelning av stödet och är den myndighet som ansvarar för beredning, prövning och eventuell utbetalning av stöd till ägarna av flygplatserna. Trafikverket ska i vissa delar av uppdraget samverka med Transportstyrelsen. För att vara berättigade till stöd behöver   berörda flygplatser kunna visa att flygskatten har inneburit ökade driftsunderskott.

De flygplatser som kan komma ifråga för stödet är Pajala Airport, Lapland Airport (Gällivare), Hemavan Tärnaby Airport, Arvidsjaur flygplats, Lycksele flygplats, South Lapland Airport (Vilhelmina), Härjedalen Sveg Airport, Skellefteå Airport, Örnsköldsviks Airport, Höga Kusten Airport, Sundsvall Timrå Airport.

2 kommentarer

  1. Åke: Varför bara Norrlandsflygplatser??
  2. Flygkonsult: Det var på tiden! Men alla flygplatser som lider av flygskatten oavsett var i Sverige skulle väl ha det utlovade stödet? Sen är ju flygskatten inte någon miljöskatt då det inte ger några generella miljövinster.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024