Annons:

Krislinjen Sthlm Jönköping tillbaka igen

I vintras lade flygbolaget ner linjen mellan Jönköping och Stockholm på grund av passagerarbrist – nu börjar de flyga samma sträcka igen. Det är annorlunda den här gången, menar flygbolaget, skriver P4 Jönköping.

Nu går det återigen ett flyg mellan Jönköping och Stockholm. På måndagsmorgonen började Air Leap flyga mellan Jönköping och Stockholm igen, trots att de lade ner samma linje i vintras.

– Nu flyger vi själva, nu är det vi som äger marknaden, säger Emelie Ahlin, flygbolagets marknadschef till P4 Jönköping.

Förutom Air Leaps nedläggning av Stockholmslinjen i vintras, lade även BRA ner till linje till huvudstaden i våras. Under sommaren flög inget bolag sträckan.

– Två bolag är ett bolag för mycket. Vi har inte tillräckliga trafikflöden för att ha två bolag som flyger till Stockholm. Men däremot ett, och dessutom då Air Leap som har en maskinstorlek som är alldeles utmärkt för den här typen av linje, säger Rony Forsberg, vd för Jönköpings flygplats.

Sjutton betalande passagerare flög med första planet till Stockholm på måndagsmorgonen. Det betyder att nästan hälften av planets flygstolar var tomma.

– Det innebar att vi hade en beläggning på 55 procent på maskinen. Och vi behöver ligga där naturligtvis, 50 procent och uppåt, säger Rony Forsberg till P4 Jönköping.

Men det var ju ändå inte fullt. Vill folk flyga?

– Jag tror att folk vill flyga, men det är självklart att flygskam och klimatångest har påverkat resandet. Därom råder inga tvivel. Och här måste flyget ta sitt ansvar och göra de aktiviteter och informera om vad som görs inom flyget för att skapa ett grönt flyg och en grön flygplats.

Kommentarer är stängda.