Annons:

Annons:

UBS: Miljarder att spara med pilotlösa plan

Högre säkerhet och "betydande ekonomiska fördelar" för flygbolagen. Med pilotlösa passagerarplan skulle detta bli verklighet, enligt schweiziska banken UBS, skriver Financial Times.

Världens alla flygbolag skulle kunna spara över 35 miljarder dollar, motsvarande 285 miljarder kronor, med hjälp av pilotlösa plan enligt UBS analys. Det handlar inte bara om insparade löner utom också om lägre försäkringskostnader och lägre bränslekostnader, skriver di.se och hänvisar till Financial Times.

Ett första steg skulle enligt UBS kunna vara att bara ha en pilot i cockpit, och en andrepilot på marken.

Resenärernas tycks dock inte vara med på noterna. I en undersökning med 8 000 svarande uppgav hela 54 procent att de inte vill flyga pilotlöst, medan bara 17 procent var sugna på att testa, skriver di.se.

Yngre resenärer är mer positiva till pilotlösa plan.

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har sedan tidigare sagt att man undersöker den nya tekniken och bolagets vice vd sade i förra månaden att den ”grundläggande byggstenarna i tekniken uppenbart är tillgängliga”.

En kommentar

  1. Anonym: Vansinne !
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018