Annons:

Annons:

UD uppmanar svenskar i Istanbul att höra av sig

Inga svenskar uppges vara skadade eller omkomna efter terrorattentatet mot Atatürk-flygplatsen i går kväll, men UD uppmanar svenskar i Istanbul att höra av sig till anhöriga och följa myndigheters råd och anvisningar på plats.

Säkerhetsläget har kraftigt försämrats i Turkiet sedan förra sommaren, 2015. Turismen har dalat men cirka 15 000 – 20 000 svenskar uppskattas enligt UD befinna sig i Turkiet, skriver DN.

Enligt UD finns dock inga uppgifter om att någon svensk ska ha skadats eller ha omkommit efter attacken mot Atatürk-flygplatsen i Istanbul som i nuläget har krävt 36 dödsoffer och 147 skadade.

UD skriver på sin hemsida att svenskar i Istanbul ska kontakta anhöriga och följa lokala myndigheters råd och anvisningar. De skriver vidare att inga flyg avgår från flygplatsen, ankommande tillåts att landa och man tillåts att lämna flygplatsen.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018