Annons:

Annons:

Undersökning: Stockholmare villiga att betala mer för hållbart flygande

En majoritet av stockholmarna är villiga att betala mer för flygresor om utsläppen kan hållas nere. Det visar en Demoskop-enkät som beställts av Stockholms Handelskammare, skriver Dagens Industri.

I undersökningen, som är beställd till ett kommande seminarium kring biodrivmedel, ingår 2.200 svarande. Av svaren går att utläsa att yngre är mer villiga att betala mer för hållbart flygande än äldre. Exempelvis svarar hela 73 procent av de tillfrågade studenterna att påståendet ”Jag skulle gärna betala extra för flygresor med lägre utsläpp” stämmer väl eller ganska väl med deras uppfattning, skriver Dagens Industri.

3 kommentarer

  1. Calle: Denna möjlighet finns ju redan hos många flygbolag där resenären kan klimatkompensera. Det är väldigt få som gör detta vilket påvisar att det folk säger i en enkät för att känna sig själv som goda medborgare rimmar illa med verkligheten. Svara
  2. Subscriber User: Klimatkompensation är inte ett sätt att minska utsläppens skadliga verkningar. Men även med biobränsle kvarstår höghöjdseffekterna som utgör cirka hälften av växthusgaserna. Minska på flygandet är enda sättet att få ned de skadliga gaserna tillräckligt. Att sedan resebolag som erbjuder klimatkompensation gör det med vänster hand får inte fler att klimatkompensera. Om de erbjöd klimatkompensation på samma sätt som de erbjuder tillägg de tjänar pengar på, skulle säkert många fler klimatkompensera. Svara
  3. Kalle: Har du några konkreta förslag för resebyråer och flygbolag som vill vara aktiva på marknaden? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA