Annons:

Annons:

Unionen varslar om SAS-strejk

Unionen varslar om strejk på Global Employer Company, GEC, som flyger inrikesflyg i SAS namn. Det skriver TT.

Bakgrunden till  konfliktvarslet är att Unionens medlemmar vid GEC vill få kollektivavtal med avtalsenliga löneökningar och garanterade pensionsavsättningar, skriver TT.

– Unionens medlemmar på GEC vill ha kollektivavtal. De har rätt till avtalsenliga löner, garanterade pensionsavsättningar och försäkringar som branschen i övrigt har. Jag hoppas att vi ska komma överens med arbetsgivaren utan att behöva gå till konflikt, säger Niklas Hjert, Unionens förhandlingschef i ett pressmeddelande.

GEC, som har bildats av brittiska flygbolaget Flybe, flyger inrikesflyg för SAS räkning mellan Arlanda och Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall-Timrå, Åbo, Vasa och Tampere-Pirkkala.

Varslet gäller total arbetsnedläggelse och blockad av samtliga arbetsuppgifter som utförs av Unionens medlemmar vid GEC, på flygningar till och från Arlanda. Konflikten bryter ut den 22 februari om inte avtal träffats innan dess, enligt pressmeddelandet.

Företaget har 30 kabinanställda varav alla är medlemmar i Unionen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018