Annons:

Annons:

United Airlines i blåsväder för att ha tvingat man av överbokat plan

United Airlines har hamnat i blåsväder sedan man med våld tvingat en man av ett överbokat plan. Händelsen fångades på film av medpassagerare.

United Airlines flight 3411, från Chicagos O’Hare International Airport till Louisville i Kentucky, var överbokad och när ingen passagerare frivilligt ville byta flyg lottade en dator vilka fyra passagerare som skulle tvingas lämna. Tre av de fyra utvalda godtog erbjudandet – 800 dollar och en natt på hotell. En vägrade dock, och säkerhetsvakter tillkallades. Mannen, som uppgav att han var läkare, sa att han skulle träffa patienter dagen efter.

Filmen visar hur en diskussion mellan säkerhetspersonalen och mannen slutar med att mannen, med blod i ansiktet, släpas ut genom planets mittgång samtidigt som andra passagerare protesterar högljutt.

United Airlines vd Oscar Munoz har kommenterat incidenten i ett uttalande.
– Jag ber om ursäkt för att vi behövde omboka de här kunderna. Vår personal samarbetar med myndigheterna och genomför en egen utredning om vad som hänt, säger han.
– Vi har också kontakt med den här passageraren för att prata med honom direkt för att hitta en lösning på situationen.

En man ur säkerhetspersonalen har tagits ur tjänst, skriver New York Post.
Planet försenades med två timmar.

6 kommentarer

  1. Lars: Flygbolaget överbokar för att maximera sina vinster. Sen slår man en passagerare blodig för att han inte vill gå av planet, eftersom han har en giltig flygbiljett för den aktuella sträckan. Detta är SAS samarbetspartner . Svara
  2. Gammal räv inom Svensk turism: United Airlines är ingen bra samarbetspartner alltså. Svara
  3. Claes: Men hur kom han ombord utan boardingkort? Hade man skrivit ut för många boardingkort? Låter märkligt Svara
    • Lars: Claes, han hade giltig biljett, boardingkort och hade boardat flyget som vanligt och satt i sin stol när flygbolaget kom på att de behövde förflytta fyra UA-anställda och då valde man att kasta av fyra betalande passagerare. De tre andra paxen accepterade en ersättning för denied boarding compensation, men inte den fjärde för han var läkare och hade patienter dagen efter. då kallar flygbolaget in flygplatspolis som släpar ut resenären så han slås blodig och förödmjukas inför alla andra pax.. Epic fail. Svara
    • Anders: De skulle flyga ner egen personal till ett flyg som skulle avgå från Louisville (oklart varför det läget uppkommit). Då behövde United slänga av personer som faktiskt betalt för biljetten. Om ingen frivilligt vill lämna planet - höj ersättningen. Fria flyg för X dollar så hade tillslut någon lämnat, utan att Uniteds personal/representanter ska behöva bete sig som idioter. Svara
  4. "Flygande holländar'n": Så bra! Då återstår bara att ta nuvarande VDn för United ur tjänst!!! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

6 KOMMENTARER ÖPPNA