Annons:

Uppgifter: Lufthansa för samtal med tyska staten om miljardstöd

Lufthansa för samtal om miljardstöd från den tyska staten som även kan komma att ta en ägarandel i den flygjätten, rapporterar Reuters som citerar källor med insyn.

Lufthansa arbetar tillsammans med investmentbanker och rådgivare i bolagets samtal med den tyska regeringen, skriver nyhetsbyrån.

På grund av de fortsatta resebegränsningarna, beslutade Lufthansa torsdag att förlänga schemat för evakueringsflygningar, som ursprungligen var planerat till 19 april, till 3 maj. Detta innebär även att tidigare planerad reguljär trafik schemalagd mellan 25 april och 3 maj kommer att ställas in. Reguljärflygningar som planerades att ge-nomföras till 24 april har ställts in och kommunicerats vid ett tidigare datum. Från och med idag, den 2 april, kommer de inställda flygningarna att ske successivt och de berörda passagerarna kommer att informeras om förändringarna. 

Passagerare vars flyg har ställts in eller som inte kunde genomföra sin resa kan be-hålla sin bokning och behöver inte förbinda sig till ett nytt flygdatum för tillfället. Bil-jetten och biljettvärdet förblir oförändrade och kan konverteras till en kupong för en ny bokning med ett avresedatum till och med 30 april 2021. Konverteringen till en ku-pong är möjlig online via flygbolagens webbplatser. Kunder som väljer ett nytt rese-datum till och med den 31 december 2020 kommer också att få 50 Euro rabatt på varje ombokning. 

Man kommer alltså inte att betala till några pengar för inställda flyg och bryter däremot mot EU:s regelverk 261.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024