Annons:

Annons:

Världens största luftfarkost krockade med stolpe

Världens största luftfarkost, Airlander 10, kraschlandade under onsdagen efter att ha krockat med en telefonstolpe.

Det har inte gått en vecka sedan världens största flygfarkost – det 92 meter långa luftskeppet Airlander 10 – lyfte på sin jungfrufärd.

På onsdagförmiddagen kraschlandade luftskeppet på ett fält i Befordshire i östra England, skriver TT och hänvisar till BBC.

Farkosten ska ha krockat med en telefonstolpe, vilket ledde till att den landade på nosen. Kraschen innebar stora skador i cockpit.

Airlander var från början tänkt för övervakningsuppdrag för den amerikanska militären, men den 92 meter långa luftfarkosten har också kommersiell nytta, exempelvis för frakt, enligt tillverkaren Hybrid Air Vehicles.

Airlander har utvecklats med stöd av den brittiska regeringen och kan flyga i 148 kilometer i timmen på upp mot närmare 5 000 meters höjd. Farkosten är fylld med helium och kan obemannad stanna i luften i två veckor.  Bemannad kan den vara i luften i fem dagar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019