Annons:

Wow Airs marknadsföring i gråzonen

Får det isländska lågprisbolaget Wow Air marknadsföra sina nya rutter från Köpenhamn som Nordamerikalinjer? Tveksamt tycker danska Konsumentombudsmannen eftersom samtliga flyg mellanlandar på Island. Det rapporterar Check-in.dk.

Kan man kalla det en flygrutt mellan två städer när passagerarna ska byta flyg i en tredje stad på vägen? Det tycker det det isländska lågprisflygbolaget Wow Air som i ett pressmeddelande i veckan skrev att man skulle öppna fyra nya linjer från Köpenhamn till Los Angeles, San Francisco, Montreal och Toronto

Längre ner i samma pressmeddelandet berättar flygbolaget att flygresan innefattar en mellanlandning i Reykjavik, men det nämns inte att passagerarna måste byta plan i den isländska huvudstaden som vid vilken transfer som helst.
Eva Sjøgren på den danska Konsumentombudsmannen, Forbrugerombudsmanden, säger till Check-in.dk att marknadsföringen befinner sig i en gråzon.

– Det handlar om hur budksapt framställs och hur det uppfattas av konsumenten, säger hon.

Wow Air drog efter sommaren igång trafik från Stockholm/Västerås flygplats via Reykjavik till Baltimore International Airport som ligger mitt emellan Baltimore och Washington DC, samt till Boston. I pressmeddelandes som följde denna nyhet skrev bolaget ”Flyg till USA för under tusenlappen med nya Wow Air”.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024