Annons:

Premium

Protester mot whiskysvamp hos Jack Daniels grannar

Invånarna i Lincoln County är trötta på den svarta svampen som täcker deras hem och bilar. "Whiskysvampen" livnär sig på etanolånga från whiskytillverkaren Jack Daniels fathus. Nu kräver invånarna luftfiltreringssystem och en miljökonsekvensstudie. Text: Janne Sundling

En svart ”whiskysvamp”, känd som Baudoinia compniacensis, driven av etanolånga från Jack Daniels anläggningar, har varit en utmaning för lokalbefolkningen i Lincoln County, Tennessee, ända sedan whiskyföretaget byggde sex nya fathus under 2018 och vill bygga ytterligare 14, menar lokalbefolkningen och ifrågasätter säkerheten i luften de andas.

Nu kräver de att företaget ställs till svars för skadorna och sjunkande fastighetsvärden.

Patrick Long, som bor precis intill Jack Daniels, och vars fru, Christi, lämnade in en stämningsansökan mot Lincoln County, säger till Insider att de har två huvudkrav: ett luftfiltreringssystem som kan blockera etanolutsläppen och hämma svampens tillväxt, och en miljökonsekvensstudie som utvärderar mängden etanol som släpps ut från fathusen och de eventuella hälsorisker den utgör.

Lincoln County, Tennessee.

– Jag är extremt orolig. Min fru har andningsproblem. En av grannarna fick cancer, säger Long. Men ingen har gjort ett test för att avgöra om det faktiskt är giftigt.

Long säger att han spenderar ungefär 10 000 dollar per år för att tvätta sitt hus med en kraftfull blandning av vatten och klormedel. Enligt honom har de lokala myndigheterna har gett upp försöken…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium