Annons:

”Semmelburgaren påminner om utstansad asfaltbit”

Hur gick snacket på Burger Kings huvudkontor? Hörni, kan vi inte ta och mixa våra hamburgare med de här semlorna som är så populära i Norden? Cross over för både burgarrestauranger och konditorier liksom. ”Galet gott!” beskrivs det av Burger King. En riktigt dålig idé, säger recensenterna. Text: Janne Sundling

Semmelburgaren är Burger Kings försök att fånga in den semmelmarknad som expanderar under februari och exploderar den 21 februari.

”Fettisdagen är en av årets mer efterlängtade matdagar som lockar fram såväl traditionsenliga som mer nytänkande varianter av semlor”, skriver Burger King.

Semlan består, enligt dem, av en pärlsockrad kardemummabulle, fylld med en brownie vilandes på en bädd av mandelmassa, toppad med grädde.

Hur fungerar det ihop? undrar danska Berlingske som testat.

”Verkligen inte bra”, konstaterar de. ”Den är ”läcker”, påstår Burger King i sin kampanj. Det är lögn”, skriver Berlingske.

”Den är konstigt konsistenslöst, för söt och har inte mer att göra med vanligt bröd än vad jag gör med månlandningen. Vispgrädden har en bisarr eterisk konsistens och smakar inte mycket, annat än lite tillverkad sötma, som är typisk för amerikansk konserverad vispgrädde, och ser mer ut som slarvig majonnäs, eller ännu värre.

Det värsta med detta hån mot bullen är dock den ovanligt tunga ”brownie” som ligger i mitten av bullen och ser ut som något mellan en utstansad asfaltbit och en gigantisk skiva blodkorv. Den smarta sammansättningen påminner inte om en typisk brownie, utan snarare om en stor bit stelnat socker”, heter det i en obarmhärtig recension.

Och tillägger i en jämförelse med ”vanliga” semlor: ”den klarar sig lika bra som en död grävling i ett 100 meterslopp mot Usain Bolt”.

Kommentarer är stängda.