Annons:

Skola som tillval under semesterresan

Fritidsresor och svenska skolan på Gran Canaria har inlett ett samarbete som hjälper familjer med barn i skolåldern att åka på semester bortom skolloven. Barn som reser på skollov, eller behöver tillbringa någon vecka extra i skolan, behöver på så sätt inte komma efter i skolarbetet.

Familjer med barn som reser till Bahia Feliz och San Agustin på Gran Canaria kan under de kommande terminerna välja skola som tillval till semesterresan. Svenska skolan på Gran Canaria är godkänd av skolverket och inspekteras av skolinspektionen, vilket gör att skolplikten temporärt kan förflyttas till Gran Canaria under semestern.

– Tillgång till skolplats under semestern oavsett tid på året underlättar mycket för de familjer som annars måste anpassa sig helt till skolloven. Genom vårt samarbete med Svenska skolan Gran Canaria får barnfamiljer en flexibilitet de tidigare inte haft, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI Nordic/Fritidsresegruppen i ett pressmeddelande.

Skolan, som ligger i San Agustin ett stenkast från havet, erbjuder små undervisningsgrupper för barn från 3 år till förskoleklass, årskurs 1-6, samt handledning av distanselever årskurs 7-9 och gymnasiet. Undervisningen sker på svenska förutom lektionerna i spanska och engelska, vilket barnen läser från 3 år.

Efter att resan är bokad skickas en ansökan till barnets ordinarie skola om att barnet ska gå på Svenska skolan Gran Canaria. När barnets ordinarie skola godkänt ledigheten ska en kopia på godkänd ledighet skickas till Svenska skolan på Gran Canaria. Barnen har lektioner enligt ett veckoschema. De behöver ha med sig läromedel i svenska och matematik, samt en planering för vad de ska hinna med under sin vistelse på skolan.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024