Annons:

Annons:

Finnair pratar hållbarhet på GTA

Den 16 februari är det dags för Travel News gala Grand Travel Award i Stockholm. En av talarna är Kati Ihamäki, hållbarhetschef på Finnair. Hon kommer bland annat att prata om hur flyget ska bli grönare och bidra till en ökad välfärd.

Vad kommer du att tala om på GTA?
– Om hur vi på Finnair och inom flygbranschen kan arbeta med, och redan arbetar med hållbarhetsfrågor, säger Kati Ihamäki, director corporate sustainability hos Finnair.

Vad innebär det att arbeta med hållbarhetsfrågor?
– Att försöka minimera klimatpåverkan men också: att arbeta med frågor som rör sociala aspekter, som mänskliga rättigheter och hur flygbranschen kan bidra till en ökad välfärd.

Vad är den största utmaningen för flygbolag i dag?
– Naturligtvis är det fortfarande klimatfrågan som är den största utmaningen för flygbranschen. Den övergripande frågan är hur vi minimerar klimatpåverkan? Vi på Finnair försöker använda oss av ny teknologi för att flyga så grönt som möjligt. Vi försöker också flyga så direkt som möjligt och med så lätta plan som möjligt för att minska utsläppen. Och sen klimatkompenserar vi.

Hur ser du på framtiden?
– Vi måste växa hållbart. Jag tror på fler samarbeten olika företag emellan inom resesektorn. Att kunna erbjuda kombinerade flyg- och tågbiljetter exempelvis.  Vi inom resebranschen måste samarbeta mer med varandra.

Har du varit på GTA förut?
– Nej det har jag inte. Jag ser fram emot GTA. Det finns flera intressanta presentationer och människor som jag ser fram emot att lyssna på och träffa. Framförallt ser jag fram emot att lära mig mer om hur rese- och transportsektorn kan samarbeta med varandra.
MISSA INTE GRAND TRAVEL AWARD
En heldagsbiljett för seminarium, gala, middag och fest kostar 1 495 kronor exklusive moms. Kvällsbiljetten för den som nöjer sig med gala, middag och fest kostar 695 kronor exklusive moms. Försäkra dig om en plats på branschens gala redan nu – köp din biljett här.

En kommentar

  1. Göran: Mats Alvesson professor vid Lunds Universitet har skrivit många artiklar om modeord som tex Hållbarhet, Mångfald och Värdegrund etc. Det blir massa nonsensprat som egentligen inte handlar om verksamheten . Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019