Annons:

Annons:

GTA: De kan vinna nya Hållbarhetspriset

Nu är nomineringsarbetet klart och juryn har hittat fem kandidater till det nya Hållbarhetspriset som delas ut vid Grand Travel Award den 12 februari på Hotel At Six i Stockholm.

Det råder inget tvekan om att intresset för Grand Travel Awards nya Hållbarhetspris är mycket stort.

– Det kom in över 50 spännande bidrag och att välja ut fem kandidater har inte varit lätt, säger Travel News chefredaktör Per Johnsson.

De nominerade är (i bokstavsordning):

Nordic Choice Hotels
Nordic Choice Hotels har under lång tid arbetet för ökad hållbarhet. Under We Care driver företaget flera hållbarhetsprojekt som lett till minskat matsvinn, minskad energiförbrukning och ökad mångfald. Genom EAT har Nordic Choice Hotels varit delaktig i att skapa en global agendasättare inom hälsa, mat och hållbarhet.

Scandic Hotels
Scandic har haft ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i 25 år, inom en rad olika områden. Under 2017 inledde kedjan ett samarbete med det nystartade företaget Karma, ett kommersiellt företag vars affärsidé bidrar till minskat matsvinn. Under 2017 räddade Scandic därmed 2,5 ton mat från att slängas och utsågs av Karma till ”Årets maträddare”.

SJ
Tåg är det i särklass klimatsmartaste sättet att resa längre sträckor. Satsningen på nya X2000, med modernare inredning och fler sittplatser, innebär att fler privat- och affärsresenärer kommer att minska sitt koldioxidavtryck genom att oftare välja tåget. Och i stället för att bygga nytt återanvänder SJ stålkonstruktionen vilket ger stora miljömässiga vinster.

Swedavia
Rese- och besöksnäringens absolut största hållbarhetsutmaning är klimatpåverkan från flygresor. Framtiden kräver ett fossilfritt flyg. Swedavia köpte biobränsle motsvarande den egna personalens tjänsteresor. Det är inte bara att ta ansvar för det egna företagets utsläpp och samtidigt visa vägen för den övriga flygbranschen. Det är också en pusselbit i att få till en storskalig produktion av biobränsle, vilket är vad som krävs för att hela flygbranschen ska kunna bli fossilfri.

Tallink Silja
Rederiets nya fartyg Megastar är en jätteinvestering som drivs av flytande naturgas, LNG, som sänker koldioxidutsläppen med 25 procent jämfört med fossil olja. Dessutom är LNG helt utbytbar mot biogas, som är ett fossilfritt bränsle. Med ökad tillgång till biogas har Megastar därmed möjlighet att bli helt fossilfri.

MISSA INTE GRAND TRAVEL AWARD
Grand Travel Award går av stapeln den 12 februari 2018 på Hotel At Six i Stockholm.
En heldagsbiljett för seminarium, gala, middag och fest kostar 1 695 kronor exklusive moms. Kvällsbiljetten för den som nöjer sig med gala, middag och fest kostar 695 kronor exklusive moms. Försäkra dig om en plats på branschens gala redan nu.

Heldag: köp din biljett här.
Kvällsbiljett: köp här.

I juryn för Hållbarhetspriset sitter:
Pernilla Dorch, leverantörsansvarig HRG Nordic, juryns ordförande
Annelie Falk, Sverigechef First Card
Ola Andersson, Regionchef Big Travel Resecity
Marcus Moeschlin, grundare av Ticmate
Caroline Angelo Hanly, regionchef Resia
Magnus Lidjan, Director, global supplier relations EMEA, Amex GBT
Peter Lindberg, commercial director, Travel support
Anna Brege, produktchef Ticket
Daniel Hirsch, hållbarhetsexpert på pr-byrån Westander
Per Johnsson, chefredaktör Travel News

 

Huvudsponsorer Grand Travel Award


 

Delsponsorer Grand Travel Award

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018